DATORNTILLBEHÖR

Jag hade en kontinuerlig glukosmätare i en månad. Här är vad jag lärde mig

Ju äldre jag blir, desto svårare är det för mig att äta och dricka som jag brukade utan att se någon form av påverkan på skalan. För ungefär åtta år sedan registrerade jag mig för Weight Watchers och ungefär sex månader senare hade jag gått ner 40 pund.

Snabbspola fram ett par år, och livsstilsförändringarna som varje diet kräver blev gamla nyheter och vikten kom tillbaka. Sedan, förra året, efter att ha nått en personlig topp, bestämde jag mig för att det var dags att göra drastiska förändringar av min kost och fysiska aktivitet. Jag registrerade mig för Weight Watchers igen, förutsatt att eftersom det hade fungerat tidigare så skulle det fungera igen. Min fru och jag köpte en Peloton Bike Plusoch jag började äta hälsosammare och träna nästan varje dag.

Det fungerade under de första månaderna, med skalan som visade att jag hade tappat runt 18 pund. Men sedan stannade jag. Eller så stannade min kropp. Oavsett hur nyttigt jag åt, hur många öl jag hoppade över och hur länge jag svettades av mig, så vek inte vikten.

Också: De bästa budgetlöpbanden: 6 maskiner under $400

Jag försökte allt jag kunde tänka mig. Att byta upp mina måltider, ändra när och hur jag tränade eller dricka ännu mer vatten utan lycka.

Jag gav upp Weight Watchers eftersom det inte fungerade längre. Jag fortsatte att träna (något jag fortfarande gör än i dag) och tänkte att jag bara skulle vara nöjd där min kropp uppenbarligen kändes som den borde vara.

Det var runt den tiden när jag fick ett e-postmeddelande från Signos, ett företag som använder en kontinuerlig glukosmätare (CGM) – samma typ som diabetiker använder för att ständigt mäta sina blodsockernivåer – och tillsammans med en följeslagare-app lär ut du vad mat och träning gör med dina blodsockernivåer, och i sin tur hjälper dig att gå ner i vikt.

Fördelar

  • Mycket insikt i hur din kropp fungerar
  • Lätt att gå upp och gå när du har fått ditt kit

Nackdelar

  • Programmet är inte billigt
  • För mycket information kan vara en dålig sak

Efter några dagars diskussion om huruvida jag ville ha en bildskärm inbäddad i min arm under en månad, bestämde jag mig för att ta emot Signos-teamet på erbjudandet. Jag ville ha mer information om min kropp och varför den inte gjorde som jag förväntade mig.

Efter att ha fyllt i ett hälsoenkät som mer eller mindre ville bekräfta att jag inte är diabetiker, kunde jag slutföra anmälan till tjänsten och ungefär en vecka senare kom ett kit hem till mig. Signos har tre olika planer för dig att välja mellan, allt från en månad upp till sex månader med sensorer och sändare. En månadsplan är $299. Tre månader kostar dig 199 USD i månaden och sex månader kostar för närvarande 149 USD. Förutom att få rabatt när du registrerar dig för de längre prenumerationerna får du även tillgång till Signos nutritionist i appen.

Inkluderat i det enmånadspaket jag fick var tre sensorer, en sändare, en glukosdryck och en instruktionsbroschyr. Varje sensor varar i 10 dagar, så jag hade tillräckligt med att övervaka mina glukosnivåer i en månad.

Installationsprocessen består av att installera Dexcom-appen och registrera dig för ett konto. Dexcom tillverkar sensorerna och sändaren, och det är appen som synkroniserar din glukosstatistik till din telefon. Signos tar sedan data från Dexcom-appen och använder den för att ge dig insikter och tillämpa sin viktminskningsmetod på siffrorna. Du måste naturligtvis också installera Signos-appen. Men du hittar det inte i App Store. Det enda sättet att få appen just nu är genom Apples betatjänst TestFlight. Signos berättade för mig att företaget fortfarande förfinar upplevelsen och tjänsten och kommer officiellt att lista appen i framtiden.

dexcom-applicator-signos.jpg

Dexcom-applikatorn är i plasten, medan sändaren är under den.

Jason Cipriani/ZDNet

Varje sensor har två små trådar – eller mikrofilament – som implanteras precis under din hud med hjälp av applikatorn. Limmet runt varje sensor är tillräckligt starkt för att hålla den på plats, även genom duschar och simpass.

Det var lite smärta när jag först applicerade sensorn, som om någon nypte mig i armen, men efter några minuter kunde jag inte känna något annat än en slumpmässig enhet på min arm.

Under de första dagarna går appen igenom grunderna för hur tjänsten fungerar. Du instrueras att logga dina måltider, eventuella mellanmål och alla träningspass. Ett par dagar senare var jag tvungen att fasta över natten och sedan dricka en flaska glukos, logga in den i appen, och i sin tur gav Signos en bättre uppfattning om hur min kropp reagerade på en känd mängd glukos.

Det fanns andra uppgifter jag var tvungen att utföra under den första veckan, inklusive en uppmätt konditionsaktivitet med varierande nivåer eller puls för att Signos skulle kunna uppskatta hur mycket träning jag skulle behöva för att sänka min glukosnivå tillbaka till det acceptabla intervallet efter att ha ätit.

signos.jpg

Skärmdumpar från Signos-appen.

Skärmdumpar av Jason Cipriani/ZDNet

Mitt personliga viktminskningsglukosintervall, enligt Signos, är under 117mg/dL. Det är inte så att du måste hålla din glukosnivå under den siffran under hela dagen, men du vill begränsa mängden tid du spenderar över det siffran. I slutet av dagen kan du se hur stor procentandel av dagen du höll dig under ditt mål. Det finns två huvudsakliga metoder för att göra just det.

Den första är genom att äta mat som är låg i socker och kolhydrater. Den andra är genom att gå en promenad eller göra någon form av fysisk aktivitet strax efter att ha ätit. Tiden beror på vad du äter och hur din kropp historiskt har reagerat på just den maten. Till exempel, min vanliga lunch med en PB&J-smörgås, apelsiner och äppelmos skulle få min glukos att stiga över min personliga tröskel, medan en kalkonsmörgås med paprika inte skulle göra det.

Signos föreslår att jag går en 20–30 minuters promenad inom cirka 15 minuter efter att jag har avslutat min måltid. Det är inte en perfekt vetenskap, ibland ökade mitt glukosvärde när jag kom tillbaka från min promenad, medan de dagar då jag inte kunde gå så steg det inte trots att jag åt exakt samma måltid. Till exempel ska brunt ris vara mycket bättre för dig än vitt ris. Mina glukosnivåer skulle dock stiga högre efter att jag åt brunt ris än de gjorde när jag åt vitt ris i exakt samma måltid. Konstigt, eller hur? Ännu konstigare? Vissa nätter skulle en öl faktiskt sänka min glukosnivå istället för att höja den.

Nära slutet av min första månad hade jag gått ner ett par kilo och började se en del rörelser. Men förutom att ta en extra promenad eller två under dagen hade jag inte ändrat några av mina matvanor eller träningsrutiner.

Signos planerar att så småningom integrera vad som motsvarar en personlig matguide från en nutritionist, men i stället för att vänta på att funktionen skulle rulla ut träffade jag företagets nutritionist som frågade mig massor av frågor om min diet, hur mycket tid jag hade att göra måltider under veckan, och för all mat jag gillar eller ogillar.

Jag har aldrig velat träffa en nutritionist för, ja, jag är en kräsen. Jag äter inte mycket frukt och ännu mindre grönsaker. Men efter ett timmes långt möte var jag övertygad om att ge en personlig kostplan en chans.

Planen innehåller många olika recept och förslag, varav de flesta innehåller mycket hälsosamt protein, lågt innehåll av socker och kolhydrater, och som mycket liknar din typiska keto-diet.

Jag har provat nästan allt i planen jag fick, och en del av det har fastnat, medan saker som brysselkål inte kommer att ta sig fram på min tallrik igen i framtiden. Under de sista 10 dagarna följde jag planen och Signos app-rekommendationer så noga som möjligt (spara för en öl här och där), och mina glukosnivåer började öka mer sällan, vilket översattes till att visa en lägre vikt på vågen.

Under ett rutinsamtal med min husläkare bad jag om några tankar om att bära en CGM och följa en Keto-liknande diet. Hans tankar om monitorn speglade mina — är det bra att ha så mycket data om våra kroppar? Jag kände att jag kände mig stressad eller orolig efter att jag ätit något och väntade på att appen skulle uppmärksamma mig på att mitt glukosvärde steg. Kul faktum – tillräckligt med stress kan faktiskt också få dina glukosnivåer att stiga. Han varnade mig också från att gå all-in på en diet som är lätt på socker och kolhydrater, och istället ta ett mer balanserat tillvägagångssätt. Vilket är något som Signos också verkar eka.

Jag lärde mig mycket om min kropp och hur den reagerar, och det är information jag kan och fortfarande använder dagligen även om jag inte har en app som skriker åt mig. Sedan jag slutade bära Signos och fick insikt har jag hållit mig till en hälsosammare kost och rutinmässig träning. Och om det inte hade varit för ett par veckors resor och ätande på resande fot (jag tror att de flesta av oss kan relatera till detta), skulle jag ha avslutat min test med Signos på min lägsta vikt sedan jag försökte bli friskare senast år.

Efter att ha burit en CGM i ungefär fyrtio dagar totalt, är jag tacksam för vad jag lärt mig om mig själv, men är osäker på om det är värt det begärda priset. Egentligen har Signos sänkt sitt pris sedan jag ursprungligen gick med på att testa det. När jag gick med på det var en enda månad $399 – vilket har ett högre mentalt hinder att komma över än priset på $299 som det är nu. Om jag hade mer än ett dussin kilo jag försöker gå ner eller om det var absolut nödvändigt för min allmänna hälsa att jag går ner i vikt, skulle jag överväga att registrera mig för tremånadersplanen och ägna mig helt åt att använda all information till sin fulla potential. Som sagt, jag kan se att det finns en viss överklagande att ha ett fönster till hur din kropp fungerar, och råd om hur man kan utnyttja den informationen för att bli friskare.

Amazon Prime Day 2022: Tidiga erbjudanden


Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU